1. Via Kairo

2. Arat Kilo

3. Kirkko ja kielikoulu

4. Siddist Kilo ja Entotto

5. Palatsi- ja hotelli -alue

6. Piazza 7.Mexiconaukio 8. Addiksesta etelään 9. Ambo ja Debre Libanos  

1. Via Kairo

Tähänastiset matkakertomukseni ovat käsitelleet viime aikoina tekemiämme matkoja. Tämä matkakertomus menee 40 vuoden taakse, ensimmäiseen Etiopian matkaamme, jolloin asuimme vuoden Addis Abebassa, jossa kävimme kielikoulua. Syy palata menneeseen on mm. se, että Etiopian lähetystyö viettää kuluvana vuonna (2009) pyöreitä vuosia. On kulunut 40 vuotta Suomen Lähetysseuran Etiopian työn aloittamisesta ja 50 vuotta Etiopian evankelisen Mekane Yesus –kirkon perustamisesta.

Ensimmäinen lentomme Etiopiaan lähti Ruotsista. Olimme liittyneet jäseniksi Svensk-etiopiska föreningeniin ja saimme siten matkan alennettuun hintaan. Helsingistä lensimme Arlandaan ja sieltä jatkoimme matkaa taksilla pikavauhtia Brommaan, josta lensimme paikallislennolla yöpymispaikkaamme Malmöhön. Matkaseurueeseen kuului meidän lisäksemme rakennusmestari Hannu Marttila ja Anna-Leenan Hirvilammin äiti Aino Kerkola, jonka oli tarkoitus kaita Hirvilammien lapsia kielikouluvuotemme ajan. Aamulla olimme Malmön kentällä hyvissä ajoin. Mutta matkalaukkusäilön avaimeni oli hukassa. Ei auttanut muuta kuin pyytää mies murtamaan säilön ovi. Kuinkahan paljon kommelluksia matkaamme tulisikaan sisältymään tällä vauhdilla?

Lento tapahtui potkurikoneella, mikä merkitsi kahden päivän matkaa. Samalla lennolla oli mukana myös Addis Abeban Mekane Yesus-kirkon papin Ezra Gebre Medhinin veli, tohtori Gebre Medhin, joka toimi jatkossa myös suomalaisten omana lääkärinä Addiksessa. Potkurikoneen vauhdilla oli tarpeen tehdä välilasku Kairoon, mistä pari kolme kuvaa.  

Vietimme yön Niilin varrella olevassa hienossa hotellissa.

 

 

 

 

 

   

 

 

Illalla ehdimme käydä vähän katsomassa kaupunkia. Kuvat esittävät kadulle avautuvia näkymiä. Suutarin verstas oli melkein kadulla. Ratikan kyytiin emme menneet ja mitenkäs siihen olisi mahtunutkaan?

Lentokentälle olimme valmiit lähtemään ajoissa. Vai olimmeko? Lasku osoitti yhden puuttuvan. Hannu Marttila veteli vielä sikeitä loistohotellissa.

 

 

 

Seuraava             Album

Etusivu