Etiopia 17-26.2.2015

1.Istanbul - Addis 2. Addis Abeba  3. Kohti Jimmaa 4. Dekkaan 5. Sailem 6. Dabin koulu 7. Elämää Sailemissa
8. Jumalanpalvelukset 9. Paluu Jimmaan 10. Soddu - Arba Minch 11. Chamo 12. Chencha 13. Paluumatka

 Paratiisimajatalo

 Tuliaismalja Paratiisimajataloon. Merja seurana Nuppu Vuento.  Tämä mies on jo tainnut ottaa kulauksen.


Hotellihuoneet ovat ruohomajojen näköisiä bungaloweja. Maja oli jaettu keskeltä kahtia, etualalla olevassa puolikkaassa asuivat Komulaiset, me takimmaisessa puoliskossa.

Kuva huoneestamme. Sänky oli suojattu moskiittoverholla, jota siis myös hyödynsimme. Pihapalmussa sirkutti kovaääninen lintu, jonka huomaaminen ei ehkä ole ihan yhtä helppoa kuin äänen kuuleminen. Näyttää kutojalta – mustapääkutoja?

 

Hotellin ravintola aukeni Kansallispuiston suuntaan. Terassin päällä oli katto sadetta ja paistetta rajoittamassa, mutta ei puiston puoleista seinää. Tilasimme päivällistä.

 Veneretki Chamo-järvelle

Seuraavana päivänä läksimme Chamo-järvelle veneretkelle. Rantapuun latvassa istui marabouhaikara. Huteraa laituria pitkin astuimme pressulla katettuun veneeseen.

Parin km päässä oli krokotiiliranta. Arvioin etukäteen Chamossa esiintyvien krokotiilien olevan 3 metrin mittaisia, mutta kyllä nämä täysikasvuiset olivat viisimetrisiä. Ei zoomilla mahtunut yhteen kuvaan. Pikkulintu krokotiilien seassa näyttää kynsihyypältä (spur-winged plover - Vanellus spinosus). Enimmäkseen krokojen lähellä näyttää viihtyvän afrikanhanhi (Egyptian goose - Alopochen aegyptiaca). Minun arvaukseni on, että petolinnut pysyvät loitolla krokoista.

  
Jonkin matkan päässä pesii goljathaikara (Goliath heron - Ardea goliath).  Järveltä aukeaa näkymä Arba Minchiin ja jyrkänteelle, jonka varrella hotellinne sijaitsee. Matkaa jatkettaessa tullaan valkopelikaanien yhdyskunnan lähelle. Mies pikku veneellään ehkä keräämässä kaislaa. Puussa on marabouyhteisö. Ape Vuento huomasi myös pyhäniibiksen (African sacred ibis - Threskiornis aethiopicus), jota pidettiin muinaisessa Egyptissä Thot-jumalan symbolina. Minä olin kaukaa näkevinäni kiljumerikotkia, mutta kuvaa en saanut niin kaukaa.

Etusivu    Seuraava