Etiopia 17-26.2.2015

1.Istanbul - Addis 2. Addis Abeba  3. Kohti Jimmaa 4. Dekkaan 5. Sailem 6. Dabin koulu 7. Elämää Sailemissa
8. Jumalanpalvelukset 9. Paluu Jimmaan 10. Soddu - Arba Minch 11. Chamo 12. Chencha 13. Paluumatka
Sailem
 
 
Perillä Sailemin kuntakeskuksessa Yadotassa. Punapaitaisen Renun vieressä vähemmän punainen Kirsi Leikola (selin) toivottamassa meitä tervetulleiksi. Jari Bergin vieressä projektinjohtaja Million Gallo. Ensimmäiseksi meidät ohjattiin kunnanvirastoon vastaanottojuhlallisuuksiin. Risto Leikola vasemmalla ja Kirsi oikealla. Leikolat ovat olleet Etiopiassa vuodesta 1992 lähtien. Kirsi oli suunnitellut vierailuohjelmamme Sailemissa. Kuvista ei näe, että yksi etiopialainen filmasi saapumisemme videolle. Filmaaminen jatkui tauotta kaikissa vierailukohteissamme.

 

Vastaanottojuhlassa puhui sekä kunnanjohtaja Habtamu Alemu (oikealla) että Shunito Yerin kehitystyöohjelman projektipäällikkö Million Gallo.

Renu luovutti kunnalle lahjaksi Lappeenranta-aiheisen kuvateoksen ja Saipa-viirin, mikä vaati hieman selitystä. Jääkiekon tunnettuus on tässä ympäristössä heikkoa. Kunnanjohtaja vastaanotti myös Suomen lippu-viirin.

 


Kuvassa vasemmalla projektinjohtaja Million Gallo, kunnanjohtaja Habtamu Alemu, projektin neuvonantaja Kirsi Leikola ja Renu, matkanjohtaja.
Renulla oli vauhdikas ote tuliaisten jaossa. Vuorossa NST:n salibandyjoukkueen viiri. Tämäkin laji lienee outo Sailemissa. Tilaisuudessa vieraili myös edellinen kunnanjohtaja Ato Tariku, joka muutama vuosi sitten lähetti videotervehdyksensä Lappeenrantaan.
  Tilaisuuden päätteeksi tarjottiin aidot etiopialaiset kahvit leivän kera, jonka päälle (tai sisään) siveltiin hunajaa.

   Asuntolahotelli

Kävimmeköhän tässä välissä viimein majapaikassamme, johon veimme tavaramme? Kävimme varmaan huussissa ja suihkussa ja vaihdoimme vaatteita. Majapaikaksemme oli varustettu (koulu)tyttöjen asuntola, joka oli putsattu viimeisen päälle siistiin kuntoon. Tytöt oli lähetetty kotilomalle viikonlopuksi. Asuntolassa oli neljä huonetta, joista kolme oli varattu meidän käyttöömme ja yksi jäi ulkovartijalle. Kuistille oli varattu pari saavillista vettä ja pesukannu peseytymistä varten. Jokaisessa huoneessa oli neljä parisänkyä. Meidät oli hajautettu alapeteille. Parinkymmenen metrin päässä majoitusrakennuksesta oli huussi eli arabilainen käymälä lattiassa olevine aukkoineen. Oli myös tyttöjen keittiörakennus, jonka kylkeen oli rakennettu muovitettu peseytymistila suihkuineen. Viimeksi mainittu tarkoitti vesiämpäriä, jonka veden saattoi kaataa päälleen. Suihkutilassa oli hyvin kallistettu muovilattia likaantuvan maalattian sijasta. Ensimmäisenä aamuna meitä tuli tervehtimään hadadaiibis, josta en ehtinyt saada kuvaa, mutta löytyyhän niitä netistä.
Kuva: Jari Berg

 

Etusivu    Seuraava