1. Genova, asema 2. Genova, San Lorenzo 3. Genova, keskusta 4. Genova, Ferrari 5. Portofino
6. Torino, San Carlo 7. Torino, Castello, Duomo 8. Roomalainen Torino 9. Basilica di Superga 10. Via Lattea
11. Susa 12.Ivrea 13. Roomalainen Aosta 14. Pyhä Orso, duomo

Lyhyen ajan puitteissa emme ehtineet käydä katsomassa kuin tärkeimmät Genovan nähtävyydet. Seurasimme opaskirjan havainnekarttaa. Aloitimme tuomiokirkosta (katedraalista), joka on omistettu Pyhälle  Laurentiukselle (San Lorenzo). 1200-luvun alussa rakennetussa kirkossa on goottilainen valko-mustajuovainen marmorijulkisivu kolmine portaaleineen. Tyylilaji vaihtelee kirkossa romaanisesta goottilaisen kautta joihinkin barokin leimaamiin kappeleihin. 

Länsifasadin yläosa. Kaksi kellotornia ja kupoli lisättiin rakennukseen 1500-luvulla. Länsifasadin portaikon edessä on molemmin puolin leijona vartioimassa.

Tässä kuvassa on kirkon keskilaiva ja pääalttari. 1300-1400-luvuilla katedraaliin rakennettiin useita alttareita ja kappeleita. Vuonna 1550 perugialainen arkkitehti  Galeazzo Alessi suunnitteli mm. apsiksen. Katedraali valmistui lopullisesti 1600-luvulla. Upein kappeli on omistettu Johannes Kastajalle, kaupungin suojeluspyhimykselle. Kappelissa on 1200-luvulta peräisin oleva sarkofagi, jossa aiemmin säilytettiin kunnioitetun pyhimyksen jäännöksiä. Sakaristosta johtaa alas käytävä Pyhän Laurentiuksen aarrekammiomuseoon. Yksi arvokkaimmista aarteista on roomalainen vihreä lasiastia, jota Jeesuksen kerrotaan käyttäneen viimeisellä ehtoollisella. Toinen aarre on kalsedoni(jalokivi)vati, jolla Johanneksen pää tarjottiin Salomelle – niin uskotaan.
Länsiportaalin sisäpuoli. Lunetin fresko esittää viimeistä tuomiota, jonka on maalannut tuntematon bysanttilainen taiteilija 1300-luvun alussa.

Etusivu    Seuraava