1. Genova, asema 2. Genova, San Lorenzo 3. Genova, keskusta 4. Genova, Ferrari 5. Portofino
6. Torino, San Carlo 7. Torino, Castello, Duomo 8. Roomalainen Torino 9. Basilica di Superga 10. Via Lattea
11. Susa 12.Ivrea 13. Roomalainen Aosta 14. Pyhä Orso, duomo

Katedraalin toisella puolella on Herttuaiden palatsi (Palazzo Ducale), jossa asuivat kerran Genovan herttuat. Tässä tyylikkäässä rakennuksessa on kaksi sisäpihaa 1500-luvulta. Rakennuksessa sijaitsee nykyään taide- ja kulttuurikeskus.

Kiersimme parin sadan metrin päässä etelässä sijaitsevan Pyhän Augustinuksen luostarikirkon kautta Pyhän Donatuksen (San Donato) kirkolle. 1100-luvulta peräisin olevan kirkon alttarimaalaus esittää P. Donatusta. Alttarin takana on myös urkupillistö. Sisälle astuttaessa on vasemmalla Jeesuksen kastetta esittävä veistos.

Arvokkain maalaus lienee kolmiosainen triptyykki, joka esittää Tietäjien kumarrusta (Joos Van Cleve n. 1485-1540). Teos edustaa Antwerpenin manieristista tyyliä.

Herttuoiden palatsin pohjoispuolella on Pyhän Matteuksen kirkko (San Matteo) samannimisen aukion laidalla. Kirkon perusti Martino Doria vuonna 1125 perheensä yksityiskappeliksi. Piazza San Matteolla asusti keskiajalla Dorian mahtava merenkulkija- ja kauppiassuku, joka oli luomassa kaupungin kauppamahtia. Suvun kaarikäytävin varustetut talot mustavalkoraitaisine julkisivuineen on rakennettu 1200-1400-luvulla. San Matteon kirkossa näkyvät samat musta ja valkoinen. Sen kryptaan on haudattu 1500-luvulla elänyt maineikas amiraali ja hallitsija Andrea Doria. Vuonna 1278 kirkko saneerattiin perusteellisesti goottilaiseen tyyliin. 1500-luvulla kirkko uudistettiin jälleen Andrea Dorian määräyksestä. Kirkon vieressä on luostari.
Aukion länsilaidalla on Pyhää Yrjöä esittävä korkokuva Palazzo Quartanan seinässä, joka on yksi näitä Doria-suvun palatseja.

Etusivu    Seuraava