Genova – Torino 16-23.3.2013
1. Genova, asema 2. Genova, San Lorenzo 3. Genova, keskusta 4. Genova, Ferrari 5. Portofino
6. Torino, San Carlo 7. Torino, Castello, Duomo 8. Roomalainen Torino 9. Basilica di Superga 10. Via Lattea
11. Susa 12.Ivrea 13. Roomalainen Aosta 14. Pyhä Orso, duomo

 

Joka talvi on tarve päästä viettämään ennakoivasti kevättä. Italiassa maaliskuu vastannee meidän toukokuutamme eikä paikka ole kaukana, varsinkaan kun sinne pääsee suoralla lennolla kotikaupungista. Ainakin Milanon kupeeseen, Bergamoon, asti. Sieltä pääsee junalla helposti Välimeren rannalle. Ligurian rannikko muodostaa osan Italian Rivieraa, sisämaassa se ulottuu Alpeille ja Apenniineille. Asukkaita on 1,6 miljoonaa. Pääkaupunki on Genova. Lännessä Liguria rajoittuu Piemonten maakuntaan.

 

 

Saavuimme annetun aikataulun mukaan Genovan Principen r-asemalle, jonka lähellä piti olla hotellimme. Sää oli tämän näköinen. Asteita ei ollut kuin 7 º. Takana näkyy asema-aukio ja asemarakennus. Rautatieasema on upea. Suuri osa paikallisbussiliikennettä lähtee r-asemalta tai kulkee sen kautta. Pricipén asema yhdistyy tunnelin kautta lännessä olevaan toiseen pääasemaan, Brignoleen. Asema on sanonut nimensä läheisestä Principen (= prinssin) palatsista. Ensimmäinen, väliaikainen asema avattiin vuonna 1854, Torinoon johtavan linjan päähän.

 

Myöhemmin linjoja on avattu Milanoon, Roomaan, Ranskan rajalle ja Ventimigliaan. Aseman suunnitteli alun perin arkkitehti Alexander Mazzucchetti. Vuonna 1900 asemaa laajennettiin kasvavan liikennemäärän tarpeisiin.

 

 

 

 

 

Kolumbuksen patsas on vastaanottamassa rautateitse Genovaan tulevaa matkailijaa. Genova on Italian tärkein merisatama ja kuuluisa siitä, että Kristoffer Kolumbus syntyi siellä. 

Genova on rakennettu ahtaaseen paikkaan, vuoriston ja meren väliin. Näköalapaikoille pääsee mm. hisseillä tai köysiradoilla. Meitä lähin hissi oli aivan hotellimme vieressä. Täältä näkyy meri ja vanhan kaupungin länsiosa.

 

Etusivu Seuraava