1. Evankeliumin Ääni 2. Melka Kunture 3. Gurage 4. Joen pohjalla ja kukkulalla
5. Belleessa 6. Heto 40 vuotta sitten 7. Hosaina 1 8. Hosaina 2

Heto 40 vuotta sitten

Vielä muutamia kuvia, jotka on otettu 40 vuotta takaperin. Etupäässä nämä ovat rakennuksia. Moni varmaan odottaisi näkevänsä ihmisiä ja varsinkin suomalaisia lähetystyöntekijöitä. Henkilökuvissa on se hankaluus, että pitäisi varmaan kysyä lupa julkaisemiseen. Jos joku huomaa olevansa kuvassa, jota ei halua julkiseksi, niin ilmoittakoon minulle, jotta voin sen poistaa.

Alla rakennusautomme on saapunut ja lastia aletaan purkaa (tai sitten ollaankin lähdössä?).

Tällainen (kuva alla) oli Heton harjanne ennen kuin mitään oli rakennettu. Kuva Batenan suunnasta.

Tältä näytti kun kolme ensimmäistä asuinrakennusta valmistui.

Oikealla Hirvilammien talo, keskellä Perttilät. Meillä asui myös Hannu Marttila heti talon valmistuttua, ja myös Leggese Segaro Hannun jälkeen. Vasemmalla Kerttu Nygrénin ja Kirsti Maurasen paritalo.

Alla Hannu Marttilan vuokrakoti kaupungilla ennnen Heton rakennusten valmistumista:

Hannu on kuvassa oikealla. Etualalla arkkitehti Paavo Mänttäri. Alakuvassa Hanski keskellä. Hänen oikealla puolellaan Desta Gebre ja vasemmalla puolella kokko Fikre (?)

Ihan aluksi saimme Hetoon veden samalla tavalla kuin vesi tuli kaupunkiin eli aaseilla. Mutta ihan ensi tilassa padottiin Batena-joki, johon asennettiin vesioinas pumppaamaan vettä mäellä olevaan säiliöön, josta se tuli johtoja myöten taloihin.

Rakennusmateriaali, kivi, tuotiin Batenalta. Kuvassa Raamattukoulu jo valmiina ja kotitalouskoulun rakennustyöt alkamassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hannu Marttila maksaa työmiesten palkkoja. Kuvan työmies näyttää olevan kirjoitustaitoinen, koska hänellä on kynä kädessä. Muistaakseni suuurin osa työmiehistä kuittasi musteeseen kastetulla peukalolla.

Hosainaan maitse ja ilmasta    Etusivu