Sevilla 3-10.10.2017

1. Matka 2. Puerta 3. Katedraali 4. Kappelit 5. Triunfo 6. Alcazar 7. Puutarha 8. Areena
9. Bulevardi 10. Salvador 11. Magdalena 12. Macarena 13. Triana 14. Esp. aukio 15. Cadiz 16. Caleta
17. Cordoba 18. Mesquita            

Sevillan kuninkaanlinna (Real Alcázar)

 

Sevillan kuninkaanlinna (Real Alcázar) on rakennettu muinaisten Almohad –hallitsijoiden asumuksiin. Se on kuin korurasia viehättävine sisäpihoineen ja halleineen, kauniisti hoidettuine puutarhoineen ja kuninkaallisine loistoineen – vuonna 1366 valmistunut esimerkki mudéjar –käsityötaidosta. Myös muut hallitsijat jättivät palatsiin jälkensä – Isabella I lähetti Casa de la Contrataciónista käsin merenkulkijat Amerikkaa tutkimaan, ja Kaarle V rakennutti suureellisia, koristeellisia asuinhuoneita. Yläkerros on Espanjan kuningashuoneen käytössä.
Lippuluukku jo melkein näkyy. Alkaa hymyilyttää.

Esitteestä näkyy, että suurin osa kuninkaanlinnan aluetta on puutarhaa. Esitteessä on selkeästi numeroitu jokaisen huoneen ja tilan nimi. Sisään käydään kohdasta 1.  

 


Patio del Yeso, kipsipihan puutarhoissa, kukkapenkeissä ja kastelukanavissa näkyvät 1100-luvun almohadien Alcázarin piirteet.

Patio de la Monteria. Sisäänkäynti Pedro I:n palatsiin. Julkisivu on ainutlaatuinen esimerkki mudéjar –tyylistä.

Mudéjar on nimitys muslimeille, jotka jäivät Espanjaan reconquistan jälkeen 1000–1400-luvuilla. Termillä viitataan myös tuona aikana kehittyneeseen arkkitehtuuri- ja taidetyyliin, jossa yhdistyvät eurooppalaisen gotiikan ja arabialaisen taiteen piirteet. Mudéjar ei ole yksittäinen puhdas tyyli, vaan se edustaa islamilaisen ja silloisen kristittyjen tyylin (romaaniikka, gotiikka tai renessanssi) sulaumaa, ja myös juutalaiset vaikuttivat siihen. Tyyli vakiintui 1200-luvulla ja levisi etelään ja kaakkoon.

Lähettiläiden Sali (Salon de los Embajadores). Sen kolmessa symmetrisesti kohdistetussa koristeellisessa oviaukossa on jokaisessa kolme hevosenkenkäkaarta.Patio de la Muñecas. Nukkejen piha oli makuuhuoneineen ja käytävineen palatsin kotielämän keskus. Se sai nimensä yhtä holvikaarista koristavista kaksista pienistä kasvoista.


Salon del Techo de Felipe II.

Etusivu    Seuraava