Sevilla 3-10.10.2017

1. Matka 2. Puerta 3. Katedraali 4. Kappelit 5. Triunfo 6. Alcazar 7. Puutarha 8. Areena
9. Bulevardi 10. Salvador 11. Magdalena 12. Macarena 13. Triana 14. Esp. aukio 15. Cadiz 16. Caleta
17. Cordoba 18. Mesquita            

Perustuslakibulevardi

 

Jerezin portilta  kaupungintalolle etelästä pohjoiseen kulkevan Perustuslakibulevardin (Av. de la Constitución) varrella on monia hienoja rakennuksia niin kuin tämä uusmudéjar-tyylinen No.2 La Adriatica. Kadun toisella puolella, San Fransiscon aukiolla, on Sevillan kaupungintalo (Ayuntamiento), joka valmistui vuonna 1534. Talon itäpuoli (kuvassa) on hyvä esimerkki koristeellisesta platereskityylistä, kun taas länsisivu on osa uusklassista lisäosaa. Platereski tyyli on portugalilainen rakennus- ja koristetyyli, jossa on aineksia gotiikasta ja renessanssista. Tyyli on nimetty 1495–1521 hallinneen kuningas Emanuel (Manoel) Suuren mukaan Emanuelintyyliksi eli manoeltyyliksi. Kadun päässä, valaisinpylvään takana on Espanjan Pankin konttori, jonka edessä on suihkulähde.

Samalla aukiolla on myös Sevillan perinteinen vaakuna kiveen veistettynä Kaupungintalon seinässä. No madeja Do (se ei jättänyt minua pulaan).   Länsifasadi on uusklassista lisäosaa. Plaza Nuevalla sijaitsi ennen Convento de San Fransisco.

 

Täällä on Ferdinand III:n (1201-52) ratsastajapatsas – hän vapautti Sevillan maurien vallasta.

Tässä on yksi hieno korulipas –talo (Calle Sierpes 90, vastapäätä kaupungintaloa, sen pohjoispuolella). San Fransiscon aukiolta pohjoiseen kulkee kaksi vilkasta ostoskatua. Luulen, että minun ottamani kuvat koskevat ensi sijassa Calle Cunaa, mutta siihen pätevät varmaan samat opaskirjan sanat kuin Calle de las Sierpersiin: Sevillan suosituimmalla kävelykadulla on hattuja, viuhkoja ja pitsisiä mantiljoja myyviä kauppoja rinta rinnan muotiliikkeiden, matkamuistomyymälöiden ja kioskien kanssa. Paras aika käyskennellä siellä on illalla paseon aikaan. Ostoskatu on kevyesti katettu sadetta ja paistetta hillitsevällä kankaalla.

 Etusivu     Seuraava