Sevilla 3-10.10.2017

1. Matka 2. Puerta 3. Katedraali 4. Kappelit 5. Triunfo 6. Alcazar 7. Puutarha 8. Areena
9. Bulevardi 10. Salvador 11. Magdalena 12. Macarena 13. Triana 14. Esp. aukio 15. Cadiz 16. Caleta
17. Cordoba 18. Mesquita            

Maria Luizan puisto ja Espanjan aukio

Jerezin portin eteläpuolella on Maria Luizan puisto. Jäimme pois San Sebastianin metroasemalla, josta kävelimme Sebastianin puistikon läpi tähän Maria Luizan puistoon. Tämä on kaupungin suurin puisto, jonka suihkulähteet, kukkatarhat ja puut tarjoavat kaivattua suojaa kesähelteellä. Viiden tähden hotelli Alfonso XIII ja yliopistokin kuuluvat tähän alueeseen. Lisäksi täällä on museoita, kouluja, suurlähetystöjä ja kulttuurilaitoksia. Puisto luotiin vehreäksi ympäristöksi vuoden 1929 Espanjalais-amerikkalaisen maailmannäyttelyn paviljongeille. Olemme saapumassa Espanjan aukiolle, jota ympäröi puolikaaren muotoinen valtava rakennuskompleksi. Katumyyjät yrittävät tehdä parhaansa houkutellakseen asiakkaita.

Tämä aukio ja sitä reunustava rakennus on monien Sevillan opaskirjojen kansikuva. Aukiolla on suihkulähde, jonka roiskeet voisivat ehkä vähän viilentää lämpöä. Rakennuksessa on monta torniosaa, tämä niistä keskimmäinen. Rakennuksen seinänvieri on täynnään keramiikkataideteoksia. Taideteokset esittelevät Espanjan eri alueita karttojen kera, jotka nekin koostuvat keraamisista laatoista. Rakennusta kiertää sisäkehä, arkadi, jonka holvistossa voi ainakin olla varjossa. Kuva holvikäytävästä rakennuksen siipeen (alla).

Palailemme San Sebastianin puiston kulmaan, josta naisväki palailee hotellille. Minä jatkan kulkuani Glorietta de San Diego -kiertoliittymän länsipuolelle. Tulen teatterin eteen. Tämä on pieni barokkityylinen teatteri, Lope de Vega, joka on rakennettu Ibero-amerikkalaista maailmannäyttelyä varten vuona 1992. Tulen suuren palatsin luo. Se on San Telmo, palatsi vuodelta 1682 (kuvassa yllä oikealla). Palatsissa on Antonio Matías de Figueroan ylenpalttinen churriguera-tyylinen pääovi. Ylhäältä katselee merenkävijöiden suojeluspyhimys Pyhä Erasmus laivaa ja karttoja pidellen. Joonialaisia pylväitä ympäröivät Taiteita ja Tieteitä esittävät hahmot. Pohjoisseinää koristavat Sevillan suurmiehet Murillo, Velázquez ja Montañes, jotka ovat Susillon käsialaa vuodelta 1895. Palatsi on kuvernementin presidentin virka-asunto.

Etusivu    Seuraava