Sevilla 3-10.10.2017

1. Matka 2. Puerta 3. Katedraali 4. Kappelit 5. Triunfo 6. Alcazar 7. Puutarha 8. Areena
9. Bulevardi 10. Salvador 11. Magdalena 12. Macarena 13. Triana 14. Esp. aukio 15. Cadiz 16. Caleta
17. Cordoba 18. Mesquita            

Triana

Guadalquivirin länsirannalla vanha ja uusi Sevilla kohtaavat. Yhdellä kävelyreissulla lähdin Kultatornin kohdalta San Telmon siltaa pitkin joen vastarannalle. Japanilainen tyttö nappasi pari kuvaa sillalta pohjoisen suuntaan (kuva alla vasemmalla). Oikealla näkyy Torre del Oro ja horisontissa Trianan silta sekä sen takana vasemmalla puolellani Cajasolin torni ja matalampi Trianan torni. Lähestyn jo Trianan siltaa, jonka alkupäässä on Carmenin kappeli (Capilla del Carmen - kuva alla oikealla). Pieni maurilaistyylinen kappeli on Anibal Conzálezin suunnittelema (1927). Olisi varmaan ollut näkemisen arvoinen myös sisältä.
  Sillan länsipuolella olen Trianan mukulakivikatujen ja keramiikkakauppojen kaupunginosassa, joka on härkätaistelijoiden ja flamencotanssijoiden asuttamaa työväenaluetta. Triana-keramiikkaa on alueella valmistettu roomalaisajoista lähtien. Calle San Jorgen kuuluisin keramiikkapaja on nimeltään Santa Anna (kuva alla vasemmalla).  Kadun varren talot ovat taideteoksia.  
 Calle Rodrigo de Triana
on saanut nimensä merimiehen mukaan, joka ensimmäisenä havaitsi Amerikan mantereen Kolumbuksen ensimmäisellä löytöretkellä vuonna 1492.Rodrigon katu johtaa Pyhän Annan kirkolle. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla (kuva oikealla). Sitä sanotan Sevillan vanhimmaksi seurakuntakirkoksi.


100m päässä pohjoiseen on toinen kirkko, Capilla de los Marineros, 1700-luvulta peräisin oleva merimieskappeli La Pureza-kadulla.Etusivu              Seuraava