1.    Naxos 1

2. Naxos 2

3. Taormina 1

4.  Taormina 2

5. Taormina 3

6.    Etna

7.    Catania 1

8. Catania 2

9. Syrakusa 1

10. Syrakusa 2

11. Noto 1

12. Noto 2

13. Messina 1

14. Messina 2

 

 

 

 

Noto 2

Oikealle pääkadusta johtava katu Via Nicolaci nousee Chiesa di Montevergine -kirkolle, jonka koveraa fasadia reunustaa kaksi kellotornia. Kadun varrella on monia barokkirakennuksia, joista merkittävin lienee 


Nicolaci di Villadorata -palatsi koristeellisine parvekkeineen. Palatsi on 1600-luvulta ja siinä on nykyään kaupunginkirjasto.

Ihan seuraavalle aukiolle asti emme ehtineet. Siellä olisi ollut hieno San Domenico kuperine julkisivuineen ja sen edessä upea puisto suihkulähteineen.

Ehdimme kuitenkin poiketa tuomiokirkkoa vinosti vastapäätä olevaan San Carloon (Borromeo), joka näkyy tässä tuomiokirkon ylätasanteen suunasta ja kaatuneiden muistomerkki jää etualalle. Kirkko kutsutaan myös nimellä Chiesa del Collegio, koska kirkon yhteydessä on toiminut ennen jesuiittaluostari. Kirkon julkisivussa on koko kreikkalaisten pylväiden arsenaali, doorilainen, joonialainen ja korinttilainen.

  Latinalaisen ristin muotoinen vaikuttava sisätila on koristettu freskoilla. Näyte kattofreskoista, joita lienee taiteillut Carasi. Älköönkä kukaan luulko, että nyt tuli kaikki kirkot esiteltyä!

Tässä kaupungissa oli – muista poiketen – runsaasti kanarialintujen myyjiä. Eiköhän nämä Sylviat ja muut Sisilian häkkilinnut saisi päästää vapauteen?

 

 

 

 

Sovittuun aikaan piti olla valmiina paluumatkaan. Lähestyimme moottoritietä pitkin Iblein vuoristoa (englanniksi Hyblaean Mountains), joka kuulemma on erinomainen makean veden lähde. Lähialueet saavat kaiken tarvitsemansa veden täältä. Vuoristo on luonnonsuojelualuetta.

Paluumatkalla pääsin autossa sen puolen ikkunaan, josta näkyi hyvin Augustan kaupunki ajaessamme moottoritietä kohti pohjoista. Kaupunki voisi toki olla kulttuurikohdekin, mutta tässä tapauksessa tyydyn kertomaan, että se on yksi Italian pääsatamista. Kaupunki on erityisesti tunnettu suuresta öljynjalostamostaan (Exxon Mobil), jonka seurauksena rantakaistale kaupungin ympärillä on pahasti saastunut.

Etusivu    Seuraava