1.    Naxos 1

2. Naxos 2

3. Taormina 1

4.  Taormina 2

5. Taormina 3

6.    Etna

7.    Catania 1

8. Catania 2

9. Syrakusa 1

10. Syrakusa 2

11. Noto 1

12. Noto 2

13. Messina 1

14. Messina 2

 

 

 

 5

Taormina 3

 

Opasteessa lukee Via crucis. Runsaat 500 porrasta johtaa ylöspäin kukkulalla olevaan pyhäkköön. Nousua voi jatkaa vielä lähellä olevalle linnakukkulalle, Castello Saracenoon, joka sijaitsee Tauro-vuorella, tai Castelmolaan, joka on muutaman km päässä 500 m korkeudessa. Polku on kauniisti kivetty. Ristin tien asemilla on veistoksen alla kyltti, joka esittelee ristin tien tapahtuman, kuten Pilatus tuomitsee Jeesuksen ja Jeesus kaatuu ensimmäisen kerran. Merja ei ihan kaatunut, mutta ainakin istahti. Matkan varrella maisemat antavat silmille lepoa. Taustalla näkyy Taormina, taimpana kreikkalainen teatteri.

Kukkulan laella oleva pyhäkkö on luolamainen, kallioon koverrettu kappeli (Madonna della Rocca). Polku jatkuisi vielä 398 m korkealla olevaan Taorminan linnaan (Castello Saraceno), mutta meillä ei ole enää motiivia jatkaa kiipeämistä. Tulkoon kuitenkin mainituksi, että linna sijaitsee antiikin aikaisen akropoliin paikalla.  

Castelmola

Viimeisenä matkapäivänämme kävimme lähikohteissa, Castelmolan vuoristokaupungissa ja Isola Bellassa, rannalla olevalla luonnonsuojelualueella. Ostimme tätä päivää varten punaisen turistibussin päiväkortin. Oli kierrettävä koko bussireitti ennen kuin bussi nousi Lettojannin merenrantakaupungista Taorminan kautta ylös vuorelle 498 m korkeuteen. Bussin päätepysäkki oli näköalatasanteella (San Antonion aukio), josta avautui näköala merelle asti, St. Andreaan ja Mazzaron niemien suuntaan. Bussipysäkin yläpuolella on linnoituskukkula.

 Näköalatasanteen vieressä on kahvila, jossa kävimme kahvilla (Antico Caffè San Giorgio), pieni espressokuppi, jossa kahvia oli 1 cl. Kahvittelupaikaksi valitsimme kahvilan pienen parvekkeen, josta maisema avautui pohjoiseen päin. Kahvin jälkeen jaksoi lähteä tallustelemaan eteenpäin. Sadan metrin päässä oli Pyhän Nikolaoksen kirkko (San Nicoló di Bari). Castelmolan kartassa kirkon nimenä on Chiesa Madre, joka sijaitsee samannimisen aukion varrella. Madren aukiolta vasemmalle on Castello-kukkula ja vasemmalle yläviistoon P. Antoninon aukio. Madren aukiosta ylöspäin on Pyhän Yrjön kirkko (S. Giorgio), johon menin vähän myöhemmin.

 

Nyt ollaan jo Castellon kukkulalla, josta avautuu näkymä Naxokseen ja Etnalle.

Kuvassa itään näkyy jälleen Mazzaro ja P.Andreaan nimi, oikealla Castello Saraceno, joka peittää Taorminan taakseen. Merja jäi bussipysäkille lukemaan lehteä, kun minä astelin kierreportaita kuin Lappeenrannan sakastin portaita alas ja päädyin Pyhän Yrjön kirkolle. Kirkon sisätilassa oli veistos, joka esitti P. Yrjöä ratsastamassa hevosella ja surmaamassa lohikäärmeen.

 

Isola Bella

Taorminan alapuolella olevan niemen edustalla on pieni saari, Isola Bella (Kaunissaari) kolmen niemen lisäksi.

Saarelle voisi päästä kuivinkin jaloin, elleivät meren mainingit vähän väliä pyyhkisi matalan hiekkavallin yli. Rannalla on runsaasti auringon ottajia ja muutama uskaltautuu mereen uimaan. Saari on julistettu luonnonsuojelualueeksi. Sinne on rakennettu näköalapolkuja ja istutuksia hoidetaan, millä varjolla saarella käynti on maksullista. Kuvassa vasemmalla olevasta rakennuksesta saa pääsylippuja ja vasemmalla olevaan luolaan sai katsella kalterin takaa.

Etusivu    Seuraava