Nizza 20-27.11.2022

Gounod Rantakatu Vanhakaupunki Linnakukkula Satama Paillon Uusikaupunki
Cemenelum Fransiskaaniluostari Cannes Suquet Monaco Monacoville Monte Carlo

Hotelli Gounod

Nizzan seutu on ollut pitkään mielessä mahdollisena matkakohteena. Nykyisessä maailman tilanteessa ja varsinkin ilmaston suojelun kannalta lentomatkustaminen ei tietenkään ole suositeltavaa, joten vähän huonoa omaatuntoa tuntien tuli varattua matka. Riittäisikö huonoa omaa tuntoa lievittämään se, että tuli tuettua kotimaista lentoyhtiötä ja paikallista hotelliyrittäjää, joka lienee kärsinyt pandemian aiheuttamasta turistikadosta. Hiljaista hotellissa oli nytkin. Se ei enää johtunut pandemiasta, vaan ajankohdasta, jolloin sesonkikausi oli jo päättynyt.

Ranta1a

Lentokentältä oli suora ratikkayhteys kaupungin keskustaan. Ostin lentoasemalta viikon lipun, jolla voi matkustaa rajoituksetta ratikalla ja bussilla. Jos lippua tuli käytettyä 150 kertaa, niin yhden lipun hinnaksi tuli 10 senttiä. Lentoasemalta ratikka toi meidät Alsace-Lorrainen pysäkille, missä kohdassa ratikkalinja oli juuri painunut maan alle. Siitä se jatkuu vielä muutaman pysäkkivälin pääteasemalleen Port Lympiaan asti.

Ranta1

Tässä kuvassa Merja on nousemassa Alsace-Lorrainen asemalle, johon saapuu jo toinen juna. Liukuportaan päässä näky portaiden asentajan nimi KONE. Myös suuri osa hisseistä on Koneen asentamia. Ratikka-asemilla on taideteoksia, maalauksia ja veistoksia.

 Ranta3

Kuvan vasemmassa alalaidassa ellipsillä ympäröity Alsace-Lorrainen puisto, josta noin kolmen kadunvälin jälkeen Boulevard Hugota pitkin tulimme Rue Gounodille, jossa sijaitsi kadun mukaan nimetty hotellimme (merkitty X:llä). Hotellin vastaanoton virkailija antoi meille tämän kartan ja merkkasi siihen vielä täytekynällä hotellistamme itään sijaitsevat merkittävät kohteet, Massenan aukion alue, ruskehtavalla pohjalla oleva vanha kaupunki ja linnavuori (Parc du Château), josta oikealla Lympian satama. Hotellimme pohjoispuolella näkyy rautatieasema (Gare Nice Ville) ja kuvan vasemmassa laidassa venäläisortodoksinen kirkko.

 Ranta4

Hotel Gounod löytyi helposti. Juuri edellisenä päivänä kuulin radiosta Faunin iltapäivässä soivan Valentinin rukouksen oopperasta Faust kuin ennakoiden seuraavan päivän matkaa. Asuinalueemme nimenä on Musiciens, mikä tarkoittaa useita klassisen ajan muusikoita, joiden mukaan kadut ja ravintolatkin oli nimetty. Hotelli oli kolmen tähden tasoinen, meille sopivan vaatimaton. Buffet -aamiaisesta piti maksaa erikseen, mutta se ylellisyys oli mukavuussyistä tarpeellinen. Rakennustyyli on hyvin koristeellinen. Monien rakennusten katon kulmia koristavat viehättävät kupolit. Parvekkeissa on takorautakoristeet. Meidän huoneemme sijaitse pihan puolella kolmannessa kerroksessa. Hotelli Gounodilla oli naapuritalonsa eli Hotel Splendid Spa’n kanssa sopimus, että Gounodin asukkaat voivat käyttää naapurihotellin palveluja, joten kävimme muutaman kerran uimassa täällä Splendidin katolla.

Ranta5

Kylmää uima-allasta houkuttelevampi oli lämminvetinen poreallas. Oli naapurihotellissa saunakin alakerrassa voimistelusalin yhteydessä. Tuli sielläkin käytyä kerran eikä ole moittimista.

Etusivu    Seuraava